Хилари Клинтън: По-скоро бих вечеряла с Путин, отколкото с Тръмп 07.09 | 13:33

Тръмп пък заяви, че ако не стане президент, Иран ще унищожи Израел

От Ростислава Иванова

Кандидатката за президент на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън би предпочела да вечеря с руския президент Владимир Путин, отколкото със съперника си републиканец - Доналд Тръмп. Това пише британският в. Daily Mail, цитиран от РИА Новости и БГНЕС.

Клинтън заявила предпочитанието си писмено пред журналисти в самолет на път за Кливланд.

По традиция журналистите, които отразяват президентската кампания и пътуват с кандидата, но са в задната част на самолета, пишат въпросите си върху портокал и го хвърлят достатъчно напред, за да стигне до адресата си.

Портокалът с въпроса за вечерята бил хванат от прес секретаря на Клинтън, която го търкулнала обратно към пресата с въпросния лаконичен отговор.

Междувременно ексцентричният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп направи поредното си бомбастично изказване по време на своята кампания, в което пък замеси Израел, атакувайки ядрената сделка на САЩ с Иран.

"Ако не бъда избран за президент, ядрената сделка с Иран ще унищожи Израел", заяви милиардерът във Вирджиния Бийч – град, населяван предимно от семейства на военни, предаде в. "Джерузалем поуст".

Тръмп атакува сделката, но не даде директен отговор на въпрос какво би направил срещу споразумението с Техеран. Според него ядрената сделка е направила Иран "световна сила", докато преди е била "регионална сила".

"Сделката от миналата година, във връзка с която беше изтъргувано облекчаване на санкциите срещу отстъпление в ядрената програма, ще унищожи Израел – ако не бъда избран", каза Тръмп пред лидери в района на Кливлънд.

Милиардерът е категоричен, че "Израел ще се почувства добре, едва след като той влезе в Белия дом."

 

 

Водещи

Най-четени