Християнството на прицел! Ето как „Ислямска държава“ унижощава вярата в Исус 06.09 | 18:37

Джихадистите принуждават насила християните в Сирия да подпишат ужасяващи договори

От iNews.bg

"Ислямска държава" наложи на християните в Сирия да плащат данък, известен като джизя и да спазват дълъг списъки от ограничения. Това става ясно от информация и снимки, публикувани от самите джихадисти.

В допълнение към данъка, който се определя от нивото на минималната работна заплата, фундаменталистите принуждават християните да се откажат от своята вяра и дори и от елементарна самозащита. Те нямат право да носят оръжие, да градят църкви, да носят кръстове, да се молят публично, нито да чуват звъна на църковните камбани.

Всичко това в момента преживяват жителите на Карятайн – град, в който преди имаше многохилядно християнско население, пише The Blaze. Сега джихадистите са наредили миряните в редица, за да подпишат договор, с който доброволно се отказват от всички ценности. Договорът изисква уважение към Исляма, христините в този град нямат никакво право да критикуват вярата на мюсюлманите. Лишените са дори от правото да продават прасета или алкохол, задължително е да се обличат както им наредят джихадистите.

Водещи

Най-четени