Шефът на Ми6 се закани на Путин 04.12 | 15:29

Русия ще плати достатъчно висока цена за всички атаки срещу Великобритания, заяви Алекс Йънгър при второто си публично изявление за 4 години

От iNews

Шефът на британското външно разузнаване МИ6 Алекс Йънгър предупреди Владимир Путин, че Лондон повече няма да приема думата на Кремъл, тъй като се бори срещу "вечната конфронтация" на Русия със Запада.

Йънгър излезе от сенка, за да представи своето второ публично изявление, откакто пое поста преди четири години. Агенцията на Йънгър обвини двама офицери от руското военно разузнаване (ГРУ) за отравянето през март на бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му с нервно-паралитичен агент, предаде БГНЕС.

"Скрипал дойде във Великобритания по силата на уредена от Америка размяна на шпиони, след като беше помилван от президента на Русия – доколкото предполагахме. Но подобно предположение няма да направим отново."

Йънгър заяви, че е насочил усилията си да гарантира, че Русия ще плати достатъчно висока цена за всички атаки срещу Великобритания, за да отстрани подобни случки в бъдеще.

"Нашето намерение е руската държава да стигне до заключението, че независимо от ползите, които смята, че получава от тази дейност, те не си струват риска", каза той на студентите в разговор в стария си университет "Св. Андрюс" в Шотландия.

Водещи