Шефът на ФБР аут, защото не бил верен на Тръмп 12.05 | 14:37

Джеймс Коми отказал да се закълне в лоялност към президента

От iNews.bg

Президентът на САЩ Доналд Тръмп уволнил директора на ФБР Джеймс Коми. Причината е в отказа му да се закълне във вярност на американския държавен глава, съобщи "Ню Йорк Таймс". Той представи сведения на двама източници, пред които самият Коми е представил разговори на четири очи с Тръмп в края на януари, предаде БГНЕС.

Встъпилият в длъжност президент поканил директора на ФБР на обяд в Белия дом. В един момент от разговора Тръмп попитал Коми дали е готов да обещае, че ще му бъде предан. Директорът на службата обаче отказал, обещавайки само да бъде винаги честен с президента.

Водещи американски медии публикуваха вчера прощалното писмо на Коми към подчинените, в което той разкри, че отдавна подозира Тръмп в желание да го уволни без сериозни основания. Самият президент заяви в интервю за телевизия NBC, че е взел решението заради нежеланието на директора на ФБР да бъде предан на държавния глава в общоприетия политически смисъл. Тръмпт уточни, че три пъти е говорил с Коми по въпроса – на обяда и два пъти по телефона.

Водещи