Шокираща история от атентата в Израел 10.06 | 13:20

Полицай пусна терорист в дома си, докато семейството му беше там

От iNews.bg

Израелски полицай случайно пуснал в дома си един от терористите, извършили атаката в Тел Авив в сряда, при която бяха убити 4 души, предаде БГНЕС.

Говорител на полицията каза, че служителят и жена му били наблизо до мястото, където беше извършено нападението. Когато чули стрелбата откъм Сарона, полицаят се затичал по посока на изстрелите, а малко след това той и неговата съпруга се отправили към апартамента си, който се намирал в непосредствена близост.

Сред стоящите около сградата хора имало един мъж, който изглеждал много уплашен и който поискал вода. Полицаят го поканил в дома си, дал му вода и го оставил заедно със съпругата и тъща си, а той самият излязъл, за да помогне на колегите си в издирването на другия атентатор.

Минути по-късно когато видял полицаи да арестуват втория нападател, полицаят забелязал, че той е облечен точно като непознатия мъж, който той бил оставил в апартамента си със своите близки. Той осъзнал грешката си и се завтекъл обратно към дома си, където успял да надвие терориста и да го залови.

Но нещата се усложнили, когато в апартамента нахлули и други полицаи с извадени пистолети. Домакинът им казал, че положението е под контрол. Когато един от полицаите прибирал оръжието си в кобура, произвел неволно изстрел и заблуденият куршум ранил полицая, който бил обезвредил терориста.

Полицията не даде повече подробности за полицая – нито неговия ранг, нито колко време работи в органите на сигурността. Беше казано, че не възнамеряват да бъде провеждано вътрешно разследване по случая срещу полицая.

Водещи

Най-четени