Сериозен отзвук след триумфа на Кобрата 25.08 | 11:31

Пулев се приближи до мач за световната титла, пише Sky Sports

От Константин Симидчийски

Снощи Кубрат Пулев постигна най-сериозния си успех на профи ринга до този момент, като българският шампион победи категорично боксьор №1 на САЩ за настоящия момент Тони Томпсън.

Тигъра стартира добре мача и затрудни сериозно софиянеца в първите няколко рунда, но в последствие Кобрата пое инициативата и не остави никакви съмнения в превъзходството си на ринга.

Така Кубрат Пулев не само защити интерконтиненталната си титла в тежка категория, но си осигури и далеч по-голяма награда, а именно - шанс да се изправи срещу световния шампион Владимир Кличко, пред когото обаче първо предстои защита срещу Александър Поветкин на 5 октомври.

Както и можеше да се очаква, поредната победа на Кубрат Пулев на ринга не остана незабелязана от световните медии и специализирани боксови сайтове.

Един от водещите портали за бокс и бойни спортове - Fightnews написа: "Пулев подчини Томпсън и торпилира шансовете за трети мач между Тигъра и Кличко. Първите рундове преминаха тактически, но в четвъртия мачът се нагорещи. Пулев стана по-агресивен и започна видимо да печели рундове. Томпсън стовари някои добри удари в главата на българина в края на рунд 7, което бе и най-добрият му момент в срещата. До края на мача обаче Кубрат Пулев доминираше".

1020668Boxingscene също отразява 18-ия поред успех на българския шампион, припомняйки, че той вече си е осигурил мач за титлата в тежка категория. "Тони Томпсън записа два нокаута в последните си два мача с Дейвид Прайс, но устремът му не бе достатъчен срещу талантливия новобранец Пулев, който вече очаква победителя от Кличко - Поветкин. Кубрат Пулев бе внимателен в първите рундове, но в четвъртия започна да се адаптира към своя опонент и стартира изпълнение на плана си за мача. Българинът постигна най-голямата победа в кариерата си".

"Кубрат Пулев победи Тони Томпсън и се приближи с още една стъпка до мач за титлата с Владимир Кличко", посочва британският медиен гигант Sky Sports. "Българинът постепенно надигра ветерана и получи пълно единодушие от съдиите. Пулев позволи на американеца да спечели първите рундове, но от петия нататък взе надмощие. Томпсън изглеждаше изтощен след силния девети рунд на Пулев, който завърши мача далеч по-силно от съперника си".

World Boxing News пише: "Кубрат Пулев - Кобрата продължи победния си ход, постигайки впечатляващ успех в 12 рунда над Тони Томпсън - Тигъра. 32-годишният българин стартира мача бавно, явно опитвайки се да се адаптира към обратния гард на американеца. В четвъртия рунд обаче Пулев започна да взима контрол над двубоя, като оттук-нататък вече нямаше опасност за него. Българинът успя да стовари по-чистите удари, докато Томпсън изнемощя във втората част на мача".

Не всички обаче са впечатлени от представянето на Кубрат Пулев срещу Тони Томпсън. Анализаторите на East Side Boxing са категорични, че Кобрата няма шансове срещу световния шампион Владимир Кличко.

"Пулев не показа необходимата сила и трудно можем да си представим, че срещу шампиона Владимир Кличко той ще може да направи нещо друго, освен да отнесе много удари и да бъде нокаутиран. Пулев има маса, но не и нужната сила. Срещу уморения Томпсън това беше достатъчно, но срещу боксьор, който може да удря като Владимир, Пулев ще изпадне в сериозни затруднения. Българинът е предвидим и не достатъчно разнообразен. Той се нуждае от много повече от единични удари, за да победи добър боксьор като Владимир Кличко".

1020667Анализаторът на Boxing Observer Джордън Стодарт също не смята, че с показаното в Шверин снощи Пулев може да бъде сериозна заплаха за Кличко.

"Честно казано, единственото позитивно нещо от този мач и, че няма шанс за трети мач между Кличко и Томпсън", коментира Стодарт, визирайки двете убедителни победи с нокаут на украинеца срещу американския му съперник през 2008 и 2012 година. "Пулев не показа достатъчно, за да убеди широката европейска аудитория, че може да сериозен конкурент на Кличко, въпреки че трябва да бъде отчетен и фактът, че това беше първия му мач от почти 12 месеца", коментира още Стодарт.

"Българинът има добър боксов ум, търпелив е и очевидно може да се приспособява добре към съперника, но очевидно разчита само на класически десен прав, което ми се струва твърде малко за мач срещу Кличко, който се очаква да бъде през следващата година", допълни той.

Друг боксов анализатор Скот Крайст също смята, че 32-годишният българин няма никакви шансове в евентуален мач срещу Владимир Кличко.

"Оглед на представянето му в мача с Томпсън не смятам, че Пулев може да направи нещо срещу Кличко. Българинът е добър боксьор, без съмнение. Той е един от петимата най-силни в света в тежка категория в момента. Но неговата стратегия се гради на една-две комбинации, което няма да бъде достатъчно срещу Кличко. Пулев обича да се боксира от дистанция. Логиката обаче казва, че с такава тактика не можеш да победиш Владимир, който има най-тежките удари в съвременния бокс", пише Крайст.

"Пулев не направи нищо специално (срещу Томпсън), въпреки че от друга страна той се представи значително по-добре в сравнение с мачовете срещу Александър Димитренко и Александър Устинов, две големи момчета, които обаче се изключително далеч от класата на Владимир Кличко", допълва той.

Водещи

Най-четени