Блокират ключово кръстовище в София 28.07 | 12:24

За 20 дни движението в района на площад "Руски паметник" ще бъде изцяло забранено

От Кристиан Костурков

Ключово кръстовище в центъра на София ще остане изцяло затворено до средата на август. След като миналия месец започна мащабният ремонт и преустройство на кръговото на Руски паметник, между 40 и 50% от предвидените дейности са вече приключени. За част от предстоящите ремонти обаче движението ще бъде изцяло затворено и няма да се пропускат никакви превозни средства както беше досега.

От довечера в полунощ до 24:00 ч. на 17 август се забранява влизането, престоят и паркирането на пътни превозни средства през пл. "Руски паметник". Забраната важи и около района на ремонта и включва участъци от околните булеварди. Затварят се за движение части от по бул. "Ген. Скобелев" - между ул. "Владайска" и ул. "Лайош Кошут", по бул. "Македония” (централно и локални пътни платна) - между пл. "Руски паметник" и ул. "20-ти април", по бул. "Ген. Тотлебен" (централното платно) - между бул. "Пенчо Славейков" и пл. "Руски паметник", а по локалните – между пл. "Руски паметник" и ул. "Шандор Петьофи" от едната страна и между пл. "Руски паметник" и ул. "Й. Филаретова" от другата, съобщават от Столична община.

1543775

От кметството призовават шофьорите като алтернативни маршрути да използват бул. "Пенчо Славейков", бул. Прага , бул. "Христо Ботев" и бул. "Ал. Стамболийски". По време на строително-монтажните дейности през пл. "Руски паметник" е осигурено преминаването на автомобили на Бърза помощ и Пожарната в локалното платно от страната на МВР болница.

Заради затварянето на движението в района се променя и организацията на движение и маршрутите на линиите на градския транспорт. Закриват се всички постоянни или временни спирки около площада. Прекратява се движението и на временната автобусна линия № 1-ТБ, която заместваше движещите се по принцип през "Руски паметник" тролейбуси № 1 и 5. Остава да се движи временната автобусна линия № 5-ТМ, но колите вече ще заобикалят затвореното кръгово и ще се движат през бул. "Пенчо Славейков", бул. "Прага", бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски", бул. "Кн. Мария Луиза", ул. "Алабин", наляво по бул. "Христо Ботев" и по маршрута до пл. "Знаме на мира".

Автобус №74 също ще заобикаля ремонтиращия се площад като маршрутът му се променя през бул. "Тодор Александров" и ул. "Одрин".

Маршрутът на автобус № 260 се съкращава до болница "Пирогов" като ще бъде разкрита временна спирка срещу нея.

Водещи

Най-четени