Бонев и Хекимян в спор за София 20.04 | 12:00

За свършеното през последните месеци и трябва ли да се вдига цената на билета за градския транспорт и платеното паркиране коментираха общинските съветници

От iNews

За свършеното в София през последните месеци и трябва ли да се вдига цената на билета за градския транспорт и платеното паркиране коментират общинските съветници Антон Хекимян от ГЕРБ-СДС и Борис Бонев от "Продължаваме Промяната – Демократична България – Спаси София”.

"Благодаря на цялата група на ГЕРБ-СДС, че подкрепиха нашия бюджет. Той е с рекордни инвестиции по кварталите, които и кметът Васил Терзиев и ние сме заявявали по време на предизборната програма”, заяви общинският съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев.

"Не веднъж сме казвали, че сме подкрепили бюджета първо, защото сме отговорни и второ, защото 95% от този бюджет е същия като този от предишния мандат. За съжаление, не беше свършено нищо през тези месеци, което да видим като политика . Но със сигурност г-н Бонев знае, че добрите решения за Столичната община ще бъдат подкрепени”, отвърна общинският съветник от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

Борис Бонев заяви, че парите за увеличението на заплатите в сектора на градския транспорт с 15% са осигурени. "Имаме уверение от зам.-кмета по финанси в общината, че няма да има никакъв проблем с изплащането на тези заплати. Беше подписано и ново колективно споразумение между кмета и синдикатите, в което за първи път, освен 15% повишаване на заплатата и ангажимент за такова по-късно през годината, бяха заложени и много изисквания и критерии за подобряване на житейските условия”, допълни той.

"Празни обещания, за съжаление, за пореден път. Аз нося икономическата рамка, подчертал съм тези липсващи 16 млн. лв. Много интересно откъде ще дойдат тези пари, г-н Бонев? Ако не сте запознат, ще Ви оставя този документ”, отговори Хекимян по темата.

По темата с ремонта на бул. "Патриарх Евтимий” в центъра на София двамата изказаха противоречиви мнения. През седмицата от ПП-ДБ-СС обвиниха ГЕРБ-СДС, че на една от демонстрациите на граждани е бил нападнат техен общински съветник.

"Човекът, който нападна общинският съветник Стефан Спасов е съмишленик на техния неуспешен кандидат за кмет на район "Средец”. Цялата група общински съветници присъстваха на протеста”, твърди Бонев.

"Това са изключително грозни внушения – да се свързва един човек с друг, спрямо трети. Нека да видим какви са протоколите на полицията. Ние не сме разследващ орган в общинския съвет. Нека да разберем дали наистина е бил нападнат Спасов. Ние не толерираме никакво насилие”, каза общинският съветник от ГЕРБ-СДС.

Според Хекимян обвинението за побой над общинския съветник от ПП-ДБ-СС е пореден опит да се измести вниманието от голямата тема, която по думите му е обсъждането на всички проекти, които са свързани с живота на софиянци.

Водещи

Най-четени