Движението на автомобили в столичния кв. „Младост” се нормализира 22.08 | 13:14

От днес линиите на градския транспорт се връщат към стандартните си маршрути

От iNews.bg

От днес движението по основния булевард в столичния квартал "Младост” "Александър Малинов” се отваря изцяло. Това става след няколкогодишни проблеми, свързани с изграждането на отсечката на метрото в жилищния комплекс и до "Бизнес парк София”. Ще бъде отворен новия пробив по трасето, като ще бъде възстановен и старият маршрут на градския транспорт там. До началото на септември ще бъдат приключени и довършителните работи по основния булевард в "Младост”, но това няма да пречи на движението, стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Паралелно продължават ремонтите и по други части на инфраструктурата в София. До 5 септември превозни средства ще могат да минават безпрепятствено и по моста на "Захарна фабрика". Съоръжението не е ремонтиран, откакто е построен и е било опасно за хората, става ясно от думите на Фандъкова.

"Падаха отломки, както на много от мостовете в София, и всъщност основната причина да започнем цялостната реконструкция на това трасе на булевард "Сливница" беше именно това мостово съоръжение. Заедно с настилките се ремонтират навсякъде и тротоари. Те също са в много лошо състояние", допълва тя.

Целта е да бъдат обновени повече от 2 км. участък от бул. "Сливница" плюс моста. Ремонтът трябва да приключи до 15 септември. 

Източник: Econ.bg 

Водещи

Най-четени