С колко километра в час "летим" из София? 23.01 | 14:22

Показател за скоростта на движение вече има и на ул. "Гурко" в центъра на столицата

От iNews.bg

Не е тайна, нито пък позабравена градска легенда, че тунелът, свързващ най-големият квартал на София - ж.к. "Люлин", с "останалата" столица, се нарича ускорителят на най-много елементарни частици.

И въпреки че - и преди влизане в "Люлин", и на излизане от "Люлин", има указателна табела за скоростта на движение на всеки автомобил, това не пречи шофьорите да преминават през тунела със скоростта на светлината.

Дали поради тази причина, дали заради наличието на условията в тунела - все пак, тъмно е, там се случват катастрофи всеки ден.

И явно показателят за скоростта не върши много добра работа - да вразумява шофьорите, показвайки им, че се движат извън разрешените ограничения.

Интересното е, че такава указател се появи на ул. "Гурко", в отсечката между ул. "Раковски" и ул. "6-ти септември". Таблото е сложено в посока стадион "Васил Левски".

Улицата не е особено голяма, както е видно от снимките в галерията ни, а и за повечето софиянци и възможността да "хвърчиш" със 100 км/ч. не е особено благоприятна. Освен в тъмните часове на деня.

Все пак - новата придобивка би следвало да вразумява шофьорите и да ги подсеща, че в града не би трябвало да шофират с над 50 км/ч.

Водещи

Най-четени