“Левски“ победи във Вечното дерби 04.03 | 16:43

Чблонски изработи дуспа и вкара пбедния гол във вратата на ЦСКА

От iNews.bg

Левски удари ЦСКА с 2:1 в 135-ото издание на Вечното дерби. "Армейците" смачкаха "сините" в първия половин час на двубоя, но в този отрязък поведоха само с 1:0 с ранно попадение на Арсенио Нунеш. Той отбеляза с техничен диагонален удар в 5-ата минута

Sporta.bg проследи сблъсъка от Националния стадион на живо - вижте всичко най-интересно тук!

През втората част Левски възкръсна и обърна тотално събитията и резултата. Първо Китанов спъна глуповато Давид Яблонски в 71-ата минута, а Прохазка от дузпата направи 1:1. После чехът Яблонски, който в родината си е съден за черно тото и уреждане на мачове, се превърна в герой за "синята" част от България. Защитникът се включи при едно центриране от фаул в 79-ата минута и с глава майсторски оплете топката в мрежата, за да накара сектор "Б" да полудее от кеф.

Срещата очаквано изобилстваше от грубости и от двете страни, а играта постоянно бе прекъсвана от неадекватния за пореден път съдия Ивайло Стоянов. Сватбата надуваше свирката за щяло и нещяло, а дузпата за Левски определено не бе кристална.

Спокойно може да се каже, че фаворизираният тим на ЦСКА тотално разочарова привържениците си, а считаният за обречен Левски се съживи от пепелта в най-важния момент от кампанията в Първа лига.

След дербито Левски се утвърди комфортно на втората позиция с 48 точки - на цели 6 пред ЦСКА, които са трети. Лидер е Лудогорец с 57 пункта.

Водещи

Най-четени