"Лъвиците" продължават да нижат победи в Гран при 17.08 | 12:08

Чехия е поредната жертва на момичетата на Марчело Абонданца

От Даниел Любомиров

Женският национален отбор на България по волейбол продължава с героичните си прояви в най-комерсиалния и конкурентен шампионат в този спорт - Гран при.

След като вчера възпитаничките на Марчело Абонданца сразиха безкомпромисно с 3:0 третия в света Япония, днес "лъвиците" удариха с тайбрек тима на Чехия.

Българките отстъпиха в първия гейм с 20:25, но успяха да осъществят пълен обрат до 2:1 след 25:18 и 25:17. Чехкините съумяха да вкарат срещата в решителен тайбрек след 25:22 в четвъртия сет, но нашите момичета си свършиха работата и спечелиха с 15:8.

Това беше 6-та победа за България в 8-ия мач на тима от програмата на Гран при, който се игра в зала "Сендай Сити" в японския град Сендай.

Пореден великолепен мач изиграха лидерките на отбора Елица Василева и Добриана Рабаджиева, които завършиха с по 18 точки за страхотната победа.

Василева се отчете с цели 4 аса - най-много от всички на полето - а направи и 2 блокади, докато Рабаджиева наниза 2 точки директно от сервис и се отчете с 1 блок.

Капитанът на "лъвиците" Страшимира Филипова също се справи блестящо със задълженията си в атака и приключи с 16 точки, докато диагоналът Емилия Николова заби 15 пункта.

Със 7 завърши Христина Русева, а по 2 записаха Лора Китипова и Мария Каракашева, докато 1 точка директно от сервис реализира и Десислава Николова.

Това е последният 3-ти кръг на груповата фаза на Гран при и националките имат минимални шансове да намерят място във финалите.

В момента България се намира на 6-то място в общото генерално класиране в турнира с актив от 18 точки след 6 победи и 2 загуби.

"Лъвиците" имат доста тежката задача да се изправят срещу олимпийския вицешампион и победител в Гран при от 2012-та година САЩ утре от 09:30 часа българско време. Ако постигнат успех с 3:0 или 3:1, то българките ще се наредят на така бленуваната 5-та позиция и ще намерят място на финалите.

Водещи

Най-четени