"Лъвовете" пак биха Белгия, Владо Николов се завърна със 17 точки 11.08 | 09:30

Мачът бе със статут на съвместна тренировка и се игра при закрити врати

От iNews.bg

Българският национален отбор по волейбол се наложи с 4:1 (25:22, 28:26, 27:25, 15:25, 25:20) над Белгия в контролна среща, играна в зала "Арена Ботевград".

Мачът бе със статут на съвместна тренировка и се игра при закрити врати, като двамата треньори предварително се бяха разбрали да се изиграят пет гейма, независимо от резултата.

За "лъвовете" това бе втори успех над белгийците, след като в първата контрола в събота записаха успех с 3:1.

Проверките са част от подготовката на "лъвовете" за предстоящото Световно първенство 2014 в Полша, което започва в края на месеца.

Селекционерът на България Пламен Константинов използва разширен състав, като и двамата разпределители - Андрей Жеков и Георги Братоев се появиха на игрището. За разлика от първия двубой, този път срещу белгийците не играха капитанът Тодор Алексиев, центърът Теодор Тодоров и звездата на отбора Цветан Соколов.

Срещата ще се запомни със завръщането на Владимир Николов в националния отбор. Диагоналът показа, че не е загубил форма и блесна със 17 точки.

Топреализатор за България стана Виктор Йосифов, който завърши с 18 точки, а Тодор Скримов добави 17 Другите български волейболисти с двуцифрен точков актив бяха Светослав Гоцев  - 12 и Мирослав Градинаров с 10.

Водещи

Най-четени