"Лъвовете" продължават подготовката си в "Христо Ботев" 20.05 | 12:58

Националите по волейбол се завърнаха от краткото турне в Сърбия

От Иво Вецев

Българският национален отбор по волейбол се завърна от турнето в Сърбия и днес възпитаниците на Камило Плачи ще направят първа тренировка в столичната зала "Христо Ботев".

Волейболистите ни изиграха две контроли със Сърбия в Белград, загубени с 3:1 и 3:2, а сега продължават подготовката си за Световната лига.

Както е известно, зала "Христо Ботев" бе взета за стопанисване от Българската федерация по волейбол (БФВ), която ѝ направи сериозен ремонт. Сега съоръжението отговаря на всички световни изисквания и ще бъде използвано като база за подготовка на националните ни отбори.

По традиция волейболистите от разширения състав на Камило Плачи се събират в Парк хотел Витоша, а заниманието им е насрочено за 17:00 часа.

Очаква се към отбора да се присъединят капитанът Тодор Алексиев, който не пътува с останалите за Белград, възстановеният от контузия Теодор Салпаров и Николай Учиков.

Между 24 и 26 май трикольорите ще изиграят две контроли с Португалия в София, а последните проверки на България преди старта на Световната лига ще бъдат срещу Иран отново в София в края на май.

Националите започват участието си в турнира на 7 юни като гости на Франция.

Водещи

Най-четени