15 сръбски фенове в ареста след прекратения мач с Албания 16.10 | 10:43

"Продължава идентифицирането на лицата, които са нахлули на терена", се казва в съобщението на МнВР на Сърбия

От iNews.bg

Полицията в Белград е задържала 15 запалянковци след инцидентите по време на европейската квалификация между Сърбия и Албания, играна на стадион "Партизан" в сръбската столица.

Към осем от задържаните вече са образувани съдебни дела, съобщиха от пресслужбата на Министерството на вътрешните работи на Сърбия.

"Продължава идентифицирането на лицата, които са нахлули на терена", се казва в съобщението на МнВР на Сърбия.

Мачът Сърбия - Албания бе прекратен от главния съдия Мартин Аткинсън в 41-ата минута след масови безредици по терена, провокирани от спускане на албанско знаме в центъра на терена.

Дрон прелетя над стадиона в края на първото полувреме и спусна флаг на територията, известна като "По-голяма Албания", тоест, включваща и границите на Косово, която пък не е призната от Сърбия.

УЕФА веднага започна разследване на инцидентите, като се очаква решението да бъде обявено на 23 октомври. От европейската футболна централа уточниха, че двата отбора са обвинени в нарушаване на седем точки от правилника.

Към футболната асоциация на Сърбия са повдигнати обвинения за използване на пиротехника от феновете, нахлуване на привърженици на терена, размирици по трибуните, липса на добра организация на срещата и използването на лазери от зрителите.

Футболната федерация на Албания пък е обвинена в отказ на играчите да продължат мача и издигане на незаконно знаме.

Най-четени