84 треньори се явиха в първия ден от семинара организиран от БФВ 11.11 | 15:41

Голям интерес има към треньорския семинар, който се води от италианската легенда Силвано Пранди

От Краси Киров

84 специалисти от цяла България се явиха в първия ден от семинара, организиран от БФВ.

Както е вече известно Силвано Пранди е за 4 дни в България, за да запознае родните треньори с всички нововъведения, както в работата с подрастващите, така и с представителните отбори.

Вчера и днес в столичната зала "Васил Симов" продължават лекциите като за упражненията се използват юношите старша възраст на ЦСКА. Общият брой на записаните е 126 човека, но се оказа, че ще бъдат поне 140.

Въпреки че лекциите бяха насочени само за работещи с подрастващи, голям брой треньори водещи представителни отбори, както и бившите национали Евгени Иванов, Николай Василев и легендата Димитър Златанов също решиха да чуят Пранди. Президентът на БФВ Данчо Лазаров връчи плакет на Силвано Пранди с благодарност за оставената ярка следа в българския волейбол.

"Радвам се, че Пранди откликна на нашата покана и е първият, който започва серията ни от семинари. Подобни събития са с цел повишаването на треньорската квалификация в България. Радостното е, че той като специалист, ние като ръководство и вие като треньори на волейболните клубове у нас, се обединяваме за пореден път в общата кауза Българския волейбол. Вярвам, че това начинание на БФВ ще бъде много полезно за всички специалисти в страната. Водим разговори с Филип Блен той да води следващия семинар", заяви Лазаров.

Сутрешното занимание днес пък изненадващо бе посетено и от над 100 зрители и играчи от различните възрасти. Очевидния интерес към семинара се очаква да бъде още по-голям утре и в неделя, когато ще бъдат представени темите за работа с представителни отбори. Родните специалисти, които водят първите отбори на своите клубове, се включват в семинара утре.

Водещи

Най-четени