FIVB: България щурмува Рино и САЩ 27.06 | 12:41

Плачи и компания отиват за две победи срещу №5 в света

От Иво Вецев

Българският национален отбор по волейбол вече е в Рино, където през този уикенд ще се изправи срещу САЩ в третия кръг от груповата фаза на Световната лига.

Възпитаниците на Камило Плачи ще се изправят срещу бившия олимпийски шампион и настоящ №5 в световната ранглиста в 05:30 часа сутринта българско време в събота и неделя, а мачовете ще бъдат предавани и пряко, и на запис по TV7 и NEWS7.

FIVB пък пусна кратък материал за двубоя, чието заглавие в превод означава "България щурмува Рино и САЩ". В краткото превю за мача се споменава, че САЩ има 3 победи и 1 загуба в мачовете си с Франция (3:0 и 3:2) у Аржентина (1:3 и 3:1).

България пък е на първо място и с две победи над световния №5 може да даде силна заявка за финалите през юли в Аржентина. До момента "лъвовете" имат 4 победи - срещу Франция като гост (2:3 и 0:3) и срещу Аржентина като домакин (3:0 и 3:1).

Възпитаниците на Камило Плачи са от снощи в Рино, където едва бе допуснат Валентин Братов, тъй като на летището не са искали да пуснат българския национал.

Водещи

Най-четени