Fourfourtwo вкара Стоичков в 100-те най-велики футболисти в света 27.07 | 12:55

Камата се намира между Роберто Карлос и Алан Симонсен под №89

От iNews.bg

Христо Стоичков е под №89 в световната класация на най-великите футболисти за всички времена. Списъкът е изготвен от "библията" на тази велика игра - Fourfourtwo. Така че може да вярваме в пълната безпристрастност на авторите, пише Sporta.bg.

Камата е точно между бразилеца Роберто Карлос и датската легенда Алан Симонсен. Дотук списанието е публикувало всички играчи от 100 до 14. На най-предната позиция е Джордж Бест. Предстои да разберем тепърва Топ 10, макар че не е трудно да се досетим, че там ще бъдат Пеле, Марадона, Бекенбауер, Кройф, Меси, Роналдо и Роналдо.

Ето и текстът, посветен на Христо:

"Скитащ се нападател, напълно непредсказуем! Стоичков беше основна част от Дрийм тима на Йохан Кройф в Барселона, с който спечели 4 последователни титли. 

Българинът беше най-известен с импровизацията си и горещия нрав (виждате защо то взе Кройф). Завършваше своите пробиви, като винаги хващаше вратарите неподготвени с удари от всякаква дистанция и ъгъл.

Стоичков успя да се представи на ниво и в националния отбор, най-вече през 1994 година. Неговите 6 гола помогнаха на България да играе полуфинал, а самият той стана стрелец номер 1 на първенството".

Водещи

Най-четени