Kобрата с тотална доминация пред родна публика, готви мач за световната титла в София 03.12 | 22:30

В първия си мач в професионалня бокс Тервел тръгна по пътя на брат си с бобеда с нокдаун

От iNews.bg

Кубрат Пулев имаше нужда само от няколо минути, за да поднесе най-големия подарък на родната си публика. В столичната зала "Арена Армеец" Кобрата имаше нужда от по-малко от 3 рунда, за да разбие Самщел Питър. С победата си с технически никдаун Кубрат вече притежава и интерконтиненталната титла в профибокса. "Притивникът ми беше много опасен, но аз съм по-класен", категоричен бе Кубрат Пулев минути след края на мача.

Той съобщи и невероятна новина за своите фенове, а и за цяла България. "Ако има мач за световната титла, тя ще бъде в София", каза Кобрата. Той отбеляза, че може да играе навсякъда по света, но да играе в родината си е съвсем друго.

Малко по-рано Тервел Пулев тръгна с категорична победа по пътя на брат си Кубрат, който е една от най-големите звезди в професионалния бокс. Пред родна публика нашият боксьор, който до тази вечер не бе имал официален мач в брофибокса, показа, че в гърдите му тупти шампионско сърце. Тервел, който е олимпийски медалист от Лондон 2012, имаше нужда само от 3 рунда, за да се наложи категорично над първия си противник на професионалния ринг – хърватина Томислав Рундан.

Срещата премина изцяло под доминацията на Тервел. По-малкият от братята Пулеви започна уверено двубоя, подкрепян от пълните трибуни в зала "Арена Армеец". След категоричен първи рунд, във втория Тервел бе още по-убедителен, успявайки на три пъти да прати своя съперник в нокдаун, предаде БГНЕС. Рундан все пак успя да издържи до края на рунда, но след подновяването на битката в третия, поредна мощна атака на Тервел Пулев изпрати хърватина отново на земята, което бе и краят на срещата.

Водещи

Най-четени