Алексис Санчес подписа за пет години с Барселона 25.07 | 17:34

Чилиецът получи фланелка с номер 9, а за услугите му европейският шампион ще се бръкне с 26 милиона плюс 11.5 под формата на бонуси

От Константин Симидчийски

Чилийският национал Алексис Санчес вече е и официално футболист на еврошампиона Барселона, след като днес крилото подписа петгодишен контракт с каталунския колос.

Вчера привлеченият от Удинезе футболист кацна в Барселона, а днес подписа в компанията на президента Сандро Росел и позира с фланелката с номер 9, с която ще радва трибуните на "Камп Ноу" през предстоящия сезон.

Клаузата за откупуване на чилиеца е фиксирана на 100 милиона евро, като южноамериканецът съвсем естествено ще получи и заслужена лятна ваканция, след ангажиментите си за Чили в турнира Копа Америка. Алексис ще се присъедини към новите си съотборници тогава, когато наставникът Хосеп Гуардиола сметне за правилно, съобщава официалният сайт на Барса.

Самият Санчес призна, че се чувства изключително щастлив от факта, че вече е футболист на Барселона. Крилото бе обект на интерес и от страна на мултимилионния Манчестър Сити, но днес призна пред каталунските репортери, че не парите са били водещи за решението му да пристигне в Барселона.

"Присъединих се към Барселона, защото искам един ден да разкажа на внуците си за трофеите, които съм спечелил, а не за парите, които съм получил", заяви Алексис пред пресата.

"Не съм човек на думите, но искам да кажа, че идвам в най-добрия клуб в света. Моят идол като дете бе Роналдо, който бе истински феномен. Идвам тук, за да се уча от Меси, Шави и останалите футболисти. Кристиано? Уважавам го, но аз не съм Роналдо на Барселона. Моето име е Алексис. Аз съм играч на Барселона и съм чилиец".

"Моето семейство и в частност баща ми винаги са искали един ден да заиграя в Барселона. Сега важното за мен е да се адаптирам към колектива. Да пристигна на летището тук бе като филм. Искам да благодаря на всички, които ме посрещнаха. Дали ще съм титуляр? Това е най-добрият тим в света, така че ще е трудно", каза още Санчес.

Към чилиеца бе и зададен въпрос относно т.нар. "проклятие" на номер 9 в Барса, откакто "Камп Ноу" бе напуснат от камерунеца Самуел Ето'о. Златан Ибрахимович и Боян Къркич наследиха този номер, но и двамата напуснаха само година по-късно.

"Проклятието на номер 9? Не съм чувал за това. Винаги са ми казвали, че това е късметлийско число", отговори Алексис.

Санчес обаче няма да бъде представен с екип на Барса пред трибуните на "Камп Ноу" по съвсем технически причини - тревата на стадиона все още не е готова за подобна цел.

Водещи

Най-четени