Американци напердашиха Ювентус 04.08 | 10:13

ЛА Галакси срази с 3:1 италианския шампион в мач от турнира "Гинес"

От Константин Симидчийски

Шампионът на Италия Ювентус записа втори неуспех в приятелския турнир "Гинес Интернешънъл", след като тази нощ "старата госпожа" изненадващо отстъпи с 1:3 на американския Лос Анджелис Галакси в САЩ.

Така след като вече загуби с дузпи двубоя с Евертън, Юве записа втора загуба в надпреварата, което и принуждава италианците да се борят за незавидното 7-о място в крайното класиране. Съперник на Юве ще бъде победителят от мача между Валенсия и Интер.

Алесандро Матри вкара единствения гол за Ювентус в срещата, докато точни за Галакси бяха Омар Гонсалес, Лендън Донован и Роби Кийн.

Наставникът на гостите Антонио Конте остави Джорджо Киелини, Артуро Видал, Андреа Пирло, Клаудио Маркизио и Фернандо Йоренте на пейката, като всички те се появиха в игра след почивката. Карлос Тевес пък изобщо не взе участие в мача, а доверие като титуляри в атака получиха Фабио Куалярела и Алесандро Матри.

Двубоят стартира с по един добър шанс и за двата тима, като първо Марсело за ЛА Галакси, а след това и Матри за Ювентус пропуснаха да отбележат.

В 9' силната игра на американците за малко не даде резултат, след като Буфон трябваше да спасява в ситуация един на един с Роджърс. Малко след това и Лендън Донован бе близо до гол, но националът не бе точен.

Натискът на домакините все пак даде резултат в 36', когато вратата на Ювентус бе превзета. Гонсалес видя шанс за изстрел и с хубав прехвърлящ удар матира Джиджи Буфон за 1:0.

Ювентус обаче отговори минути по-късно, когато Алесандро Матри изравни. Таранът направи добавка след спасен изстрел на Куаляреал и възстанови равенството - 1:1.

Втората част обаче бе за американците, които набутаха два гола и грабнаха крайния успех. В 60' Артуро Видал допусна груба грешка, от което се възползваха Роби Кийн и Лендън Донован. Първият асистира, а вторият вкара за 2:1.

Крайното 3:1 бе оформено в последните минути на мача, когато Роби Кийн се възползва от нова грешка в състава на Юве, този път дело на Андреа Пирло. Ирландецът напредна и не сбърка, бележейки трети гол в мрежата на "бианконерите".

Най-четени