Анахайм се разправи с Чикаго в голямото дерби от НХЛ 21.03 | 08:41

"Патоците" обърнаха от 1:2 до 4:2 лидера в Лигата в последните 6 минути

От Даниел Любомиров

Анахайм Дъкс постигнаха рекордната за клуба 13-та поредна победа в голямото дерби на НХЛ срещу Чикаго Блекхоукс с 4:2 след късен обрат.

"Патоците" продължават да бъдат единствения отбор в Лигата с положителен баланс от двубоите си срещу шампиона от 2010-та година, след като на 12-ти февруари спечелиха срещу същия съперник след дузпи с 3:2.

Анахайм нанесе едва трето поражение на Чикаго в редовното време, като затвърди впечатлението, че единствен има сили да се противопостави на отличната форма, която демонстрират Белкхоукс от началото на кампанията.

Видео от драматичната развръзка в най-чакания сблъсък от НХЛ вижте в Sporta.bg

Анахайм вече има 48 точки и не само е убедителен лидер в Тихоокеанската дивизия, но също така се доближи само на 3 пункта от едноличния лидер в Лигата и Западната конференция Чикаго.

Капитанът на Дъкс Раян Гецлаф направи двете решителни асистенции за втория и третия гол на Анахайм, а Теему Селане реализира своя гол номер 670 в кариерата, с което финландецът вече е на 15-то място във вечната класация на голмайсторите в НХЛ.

Холанд откри резултата за Дъкс в 84-ата секунда на първата третина, а капитанът на Чикаго Джонатан Тейв изравни в момент, когато отборът му беше с човек по-малко на леда. От положение пауър-плей Блекхоукс поведоха с 2:1 чрез Леди, но Раян изравни 6 минути преди края на срещата.

Селане се разписа за 3:2 в полза на Анахайм, а в заключителните секунди на празна врата Сурей наниза последното попадение в срещата за крайното 4:2.

Назем Кадри подаде за три гола, а Джофри Лупул завърши с две точки по системата гол и пас за отбора на Торонто, който прекъсна негативна серия от пет поредни загуби с успех над Тампа Бей с 4:2. Дион Фанеуф, Тайлър Бозак и Николай Кулемин също се разписаха за Кленовите листа.

Девин Сетогучи отбеляза две шайби във вратата на Детройт при победата на Минесота с 4:2 над Детройт като гост. Никлас Бекстрьом пък спря 36 удара, с което неговият тим стигна до четвърти пореден успех в редовния сезон.

Водещи

Най-четени