Англия спечели британското дерби в нашата група G 26.03 | 18:15

"Трите лъва" надделяха с 2:0 над Уелс на препълнения "Милениум" в Кардиф

От Константин Симидчийски

Националният отбор на Англия надделя с 2:0 в британското дерби с Уелс в квалификационна група G за Евро 2012, където се намира и представителният тим на България. Срещата между двата състава се проведе на препълнения "Милениум" в Кардиф, а попаденията за "трите лъва" бяха дело на Франк Лампард от дузпа и Дарън Бент.

Срещата започна напълно по план за водения от Фабио Капело отбор, който съумя да реализира на два пъти за едва 14 минути игра. В 6' бе отсъдена дузпа в полза на Англия, след като Джеймс Колинс фаулира съотборника си в Астън Вила Ашли Йънг. Халфът на Челси Франк Лампард не сбърка от бялата точка и откри - 0:1 за гостите.

Нещата за Уелс станаха още по-лоши след само седем минути, когато резултатът на "Милениум" бе удвоен в полза на Англия. Гостите осъществиха страхотна контраатака в половината на своите домакини, а Ашли Йънг центрира за Дарън Бент в наказателното поле на "драконите". Нападателят на Астън Вила нямаше проблеми да отбележи и го направи, покачвайки на 0:2.

До края на полувремето футболистите на Уелс така и не намериха път към вратата на Джо Харт, като дори и наличието на имена като Аарън Рамзи и Крейг Белами не помогна на водения от Гари Спийд отбор. Големият отсъстващ в селекцията на "драконите" бе Гарет Бейл, който отново лекуваше контузия.

През втората част на "Милениум" не се стигна до нови попадения в някоя от двете врати, което и доведе до донякъде очакван успех за далеч по-класния тим на Англия. По този начин "трите лъва" се изравниха с Черна гора на върха на група G, като и двата отбора разполагат с по 10 точки след четири изиграни срещи до момента. Домакините от Уелс продължават да са без спечелена точка.

 

Водещи