Аоияма надвит в Осака, на хоризонта изгря нов Велик шампион 22.03 | 12:50

Даниел Иванов ще завърши турнира с положителен баланс

От iNews.bg

Даниел Иванов - Аоияма допусна шеста загуба на Големия пролетен турнир по сумо в Осака. Българинът не успя да се противопостави на "секиваке" Гоейдо, който използва техниката "йорикири", за да се поздрави с победата в предпоследния 14-и кръг на надпреварата.

Гигантът от Елхово със сигурност ще приключи турнира с положителен баланс, каквото и да се случи в последната му схватка. Даниел е с актив от 8 успеха и 6 поражения.

Както е известно, другият българин в професионалната сумо дивизия "Макуучи" Калоян Махлянов - Котоошу, прекрати участието си заради поредната контузия в рамото, а след това обяви решението си да спре със спорта след 12 успешни години.

"Одзеки" Какурю направи важна крачка към първа купа на Императора в кариерата си. Той се справи с великия шампион Хакухо и се изкачи еднолично на върха в класирането с 13 победи и 1 поражение. Хакухо е втори с 12 успеха и 2 загуби.

Другият велик шампион Харумафуджи отстъпи на "одзеки" Котошогику и загуби шансове за титлата. Той дели третото място с баланс от 11 победи и 3 загуби.

Водещи

Най-четени