Арест за двама полицаи - били част от банда за изнудване и наказателна бригада на боса на Ботев Пд 25.01 | 18:40

Групатае била финансирана и покровителствана от собственика на Ботев Пд - руснака Антон Зингаревич, а в отплата действала като негова наказателна бригада

От iNews.bg

Четирима души, двама от които са служители на МВР, са обвинени за участие във въоръжена организирана престъпна група за изнудване.

По делото е установено, че те са изнудвали двама граждани, от които със сила и заплахи са отнели 35 000 лева. Заплашвали са и футболен фен на пловдивския Ботев свободно да изразява мнението си по въпроси за политиката на клуба.

Групата е действала от септември до ноември миналата година на територията на Пловдив, Димитровград и Хасково. 

Ръководителят ѝ е на 49 години. Срещу него са повдигнати пет обвинения за изнудване и принуда. С обвинение за изнудване са и останалите участници, сред които и двамата полицаи.

Предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения, свързани с незаконно притежаване на боеприпаси и незакнонно боравене с полицейски знаци. 

Четиримата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа, очаква се утре Окръжна прокуратура да поиска постоянен арест.

По инфо на iNews.bg групата е била финансирана и покровителствана от собственика на Ботев Пд - руснака Антон Зингаревич, а в отплата действала като негова наказателна бригада.

------------------------------------------------------------------------------------------

Управителят на новооснованата охранителна фирма "Ботев гард” Милен Стоянов е сред четиримата задържани за въоръжена организирана  престъпна група, пише TrafficNews. 

Припомняме, че от прокуратурата съобщиха, че  49-годишният Въльо Петров е задържан при специализирана полицейска акция.   Освен Въльо и Стоянов, а ареста са и полицаите от Галин Колев от Първо районно и Мартин Ламбрев от Трето районно управление.   Те са задържани за 72 часа с обвинения за изнудване и принуда.

Милен Стоянов е управител на фирмата "Ботев гард” ООД, която бе основна през ноември, като 100% собственик на капитала е "Професионален футболен клуб Ботев” АД. Седалището на фирмата е на адреса на базата в Коматево.   След създаването си фирмата пое охраната на стадиона и базата, като трябваше да пази и футболните мачове.  От Ботев обаче не са получили лиценз за охранителна дейност. Самият Стоянов се е представял като "шеф на сигурността” на Ботев пред феновете, като е участвал пряко в заплашването  и принудата над феновете.   Той е бил задържан от полицията на стадион "Христо Ботев” при акцията.

Управителят на фирмата на практика е директно подчинен на собственика на Ботев Антон Зингаревич.

Водещи

Най-четени