Аржентина близо до договаряне за домакинство на кръг от Формула 1 15.03 | 18:25

Гран при на Аржентина може да се осъществи през 2013-та година

От Даниел Любомиров

Аржентина е на път да си осигури домакинство на кръг от Формула 1 за първи път от 1998 година насам, съобщи президентът на южноамериканската страна Кристина Фернандес (на снимката).

Фернандес каза, че Аржентина се е споразумяла с ръководството на Формула 1 за подписването на 3-годишен договор, според който страната ще се завърне в календара на "кралските гонки" през 2013 година.

Тя добави, че домакин на състезанието ще бъде крайбрежния град Мар дел Плата, който се намира на 400 километра от столицата Буенос Айрес. В момента в Мар дел Плата няма писта, като се предполага, че организаторите може да проведат състезанието по улиците на града, както е в Монако.

Кристина Фернандес добави, че по всяка вероятност Аржентина ще приеме надпреварата в края на ноември.

"Много близо сме до финализиране на преговорите. Ако всичко мине добре, ще подпишем договор за три години - 2013, 2014 и 2015, а състезанията ще се проведат в Мар дел Плата". Това е много важно за нас, защото след футбола, най-популярни в Аржентина са моторните спортове. Ние заслужаваме да се завърнем във Формула 1, защото имаме какво да покажем", каза президентът на Аржентина.

За последно Аржентина, където се провежда част от рали Дакар и кръг от Световния рали шампионат (WRC), прие старт от Формула 1 през 1998 година в Буенос Айрес.

Водещи

Най-четени