Арсенал бие, Тонев гледа от скамейката 14.01 | 00:26

Българинът отново беше пренебрегнат от Пол Ламбърт

От Иво Вецев

Българският национал Александър Тонев не се появи в игра тази вечер на "Вила Парк", а неговият Астън Вила загуби с 1:2 срещу Арсенал в последен мач от 21-ия кръг на Премиършип.

Двубоят беше равностоен, като дори на моменти "вилъните" доминираха в играта, но решаващият момент дойде малко след изтичането на първия половин час от мача.

В 34' първо Джак Уилшър успя да открие резултата, а само 60 секунди по-късно и Оливие Жиру разпечата вратата на Брад Гузан, а "артилеристите" дръпнаха комфортно с 2:0.

16 минути преди края на срещата Кристиан Бентеке напомни за себе си, намалявайки за 1:2, а до края той и Вайман пропуснаха да донесат поне точка на своите, като и Счесни се намеси добре при едната ситуация.

Пол Ламбърт пък използва само две от смените си, като за пореден път не се довери на Александър Тонев, който все още е в търсене на дебютния си гол за новия си тим, в който се подвизава от лятото.

Трите точки върнаха Арсенал на върха, като "артилеристите" са в серия от 6 мача без загуба във всички турнири и имат 1 точка пред Манчестър Сити и 2 пред Челси. Освен това лондончани си върнаха на Астън Вила за загубата 1:3 на "Емиратс" в първия кръг на първенството.

Положението на Астън Вила пък рязко се влоши след последните изяви на клуба, след като "вилъните" са с 23 точки на 11-о място, но само на 5 разлика от 18-ия Кардиф, който се намира в зоната на изпадащите.

Водещи

Най-четени