Арсенал и Борусия (Д) с рутинни победи 02.10 | 00:31

Дани Уелбек с първи хеттрик за Арсенал

От iNews

Арсенал разгроми с 4:1 Галатасарай и зае второ място в група "D" на Шампионската лига по футбол, докато Борусия Дортмунд се наложи с 3:0 над Андерлехт като гост и запази лидерската си позиция с пълен актив.

Арсенал вкара три гола на своите съперници само до почивката и мачът на "Емирейтс" изглеждаше напълно решен. Дани Уелбек се озова сам срещу вратаря на Галатасарай в 22-та минута и се разписа за 1:0, а малко по-късно привлеченият от Манчестър Юнайтед нападател вкара идентичен гол.

Алексис Санчес довърши турците в 41-та минута, след като финтира защитник и вкара в далечния ъгъл на пазената от Фернандо Муслера врата за 3:0. Второто полувреме не беше по-различно, като отново Арсенал владееше инициативата и вкарваше головете.

Дани Уелбек оформи своя хеттрик в 52-та минута на срещата, а Галатасарай беше вече в нокдаун. За турците лека утеха беше попадението от дузпа на Бурак Йълмаз, а при нарушението червен картон получи стражът на англичаните Войчех Счесни.

Борусия започна мача в Белгия с бърз гол на Чиро Имобиле, който се разписа на празна мрежа в третата минута. Адриан Рамос добави две попадения във вратата на Андерлехт през втората част и оформи крайното 3:0.

Водещи

Най-четени