Арсенал и Лестър откриха подобаващо сезона във Висшата лига 12.08 | 10:39

Цели 7 гола паднаха на Emirates, “артилеристите“ биха

От iNews.bg

Висшата лига се завърна със зрелищен и спиращ дъха спектакъл. Новият сезон в английското първенство бе открит с мач между Арсенал и Лестър, който завърши при резултат 4:3 за домакините от Лондон. "Артилеристите" изоставаха в резултата с 2:3 до 83-ата минута.

Началото на най-чаканото футболно първенство бе повече от зашеметяващо. Още във 95-ата секунда Александър Лазказет ознаменува дебюта си за Арсенал във висшата лига с гол. Той получи центриране от Елнени и с глава прониза Шмайхел.

"Лисиците" обаче показаха, че няма да се предават без бой и изравниха в 5-ата минута. Шинджи Оказаки с глава изравни от близка дистанция.

Атаките продължиха една след друга, а на преден план за Лестър излезе Джейми Варди. Голмайсторът получи в наказателното поле топката от Албрайтън и изведе гостите напред.

В последните секунди на първата част тимът на Арсен Венгер изравни. Колашинац намери Дани Уелбек, който от отлична позиция нямаше как да сгреши – 2:2.

Шоуто продължи и през втората част. Варди отново изведе Лестър напред в 56-ата минута с точен удар с глава.

Шампионите от 2016 година се виждаха победители до 83-ата минута. Тогава обаче Арсенал се развихри и вкара два гола в рамките на 180 секунди. Аарън Рамзи получи топката в наказателното поле и с прецизен изстрел изравни. В следващата атака Лаказет пропиля отличен шанс, но веднага след това сънародникът му Оливие Жиру бе безпощаден. Той скочи най-високо при центриране и хвърли в делириум феновете на Арсенал, оформяйки крайното 4:3, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени