Базел удари Ливърпул преди битките с Лудогорец 02.10 | 00:27

Швейцарският тим постигна победа с 1:0 след попадение на Марко Щрелер

От iNews

Базел победи с 1:0 Ливърпул и се изравни с мърсисайдците на второ място в генералното класиране на група "B" от Шампионската лига по футбол.

Лидер с пълен актив от 6 точки пък е Реал Мадрид, който се наложи с 2:1 над родния шампион Лудогорец в другия двубоя от групата.

Базел поведе в 52-та минута на мача, когато Симон Миньоле спаси опасен удар с глава към своята врата, но защитникът на далечна греда не се изтегли и топката попадна в непокрития Марко Щрелер.

Ветеранът и нападател в домакинския тим Марко Щрелер легна на шпагат и стигна до нея, а тя се оплете в мрежата на Ливърпул за 1:0 в полза на Базел.

Ливърпул получи възможност да изравни почти моментално, след като топката попадна в краката на Лазар Маркович при разбъркване в наказателното поле на Базел, но сърбинът стреля в ръцете на Томаш Вацлик.

Следващите двубои на Лудогорец в Шампионската лига пък са именно срещу тима на Базел като двата отбора бяха определяни за аутсайдери в тази група. На 22 октомври Базел гостува на стадион "Васил Левски", а на 4-ти ноември швейцарския шампион приема Лудогорец.

Водещи

Най-четени