Байерн запази преднината си от 17 точки в Бундеслигата 03.03 | 19:12

Баварците постигнаха поредна победа в немското първенство и изглеждат сигурни шампиони

От Краси Киров

Байерн Мюнхен записа 20-та победа в германската първа Бундеслига. Баварския колос се наложи с минималното 1:0 при гостуването на аутсайдера Хофенхайм и го засили към второто ниво на немския футбол.

Баварците оказаха силен натиск още в началните минути на срещата, но не успяха да създадат чисто голово положение. Домакините се защитаваха добре и изчакваха възможности за контраатаки.

През първият половин час Байерн отправи множество удари към вратата на Еурельо Гомеш, но всичките бяха или неточни, или вратарят успяваше да ги спаси.

Барикадата на Хофе се срути в 38-та минута, когато игралият като титуляр Марио Гомес реализира след хубава асистенция на Франк Рибери. До края на полувремето Филип Лам и Джердан Шакири опитаха късмета си, но Гомеш спаси ударите им.

Втората част започна с неточен удар на Тобиас Вайс от домакините. В началните минути Хофенхайм показа по-атакуваща игра и стигна до още няколко удара, които минаха близо до вратата.

С напредването на времето Байерн си върна контрола над срещата и Бастиан Швайнщайгер на два пъти нацели гредите на пазената от Гомеш врата. Сменилият голмайстора Гомес, Марио Манджукич също имаше възможност да направи 2:0, но не уцели вратата след удар с глава в 80-та минута. Това бе и последното сериозно положение за гол в мача.

Пестеливият гранд запази преднината си от 17 точки пред втория Борусия Дортмунд. Хофенхайм остана на предпоследното 17 място на 5 точки от позицията даваща право на плейоф за оставане в Бундеслигата и все повече изглежда като сигурен изпадащ със 16 точки от 24 мача.

Водещи

Най-четени