Балкан матира Левски в първия полуфинал 09.05 | 20:16

"Сините" нямаха отговор на силната 4-а част на домакините

От Иво Вецев

Пред близо 2000 души в новата "Арена Ботевград" Балкан показа на Левски, че мисията "финал" през тази година ще е много тежка, след като възпитаниците на Александър Тодоров спечелиха първия сблсъсък от полуфинала с 89:77.

Двубоят се движеше буквално точка за точка, като в първитетри четвърти най-голямата разлика в полза на един от двата тима беше едва 7 точки, а "сините" се оттеглиха с аванс от точка 10 минути преди края на срещата.

Балкан обаче изигра много солидна част, като само за 6 минути момчетата на Тодоров отбелязаха 22 точки, 10 от които бяха на Иван Лилов. В цялата четвърт Балкан отбеляза 29 точки и вкара 13 повече от съперника.

Именно Лилов беше най-резултатен за домакинтие с 19 точки, докато Ноа Далман се отчете с дабъл-дабъл (18 точки и 11 асистенции). MVP в двубоя обаче беше Павел Маринов, който записа 14 точки, 8 борби и 6 асистенциим, а в големи периоди пазеше Лайнъл Чалмарс.

Американецът вкара едва 6 точки засвоите, пропусна 7 изстрела и не беше на себе си, което костваше победата на "сините". Хийт записа пореден силен мач с 24 точки и 9 асистенции, а 16 пункта добави Христо Захариев.

Водещи

Най-четени