Балотели "открадна" дузпа и предизвика критики в Англия 20.02 | 16:47

Не за първи път Супер Марио наглее по този начин

От Даниел Любомиров

Италианският нападател на Ливърпул Марио Балотели отново се забърка в противоречива ситуация, след като снощи чернокожият стрелец взе топката от ръцете на Джордан Хендерсън и сам се нагърби да изпълни късна дузпа срещу Бешикташ в двубой от 1/16-финалите на Лига Европа.

Действията на италианеца му навлякоха не малко критики, след като мнозина споделиха мнение, че той е трябвало да остави на Джордан Хендерсън да изпълни наказателния удар. Супер Марио все пак се разписа и донесе победа на мърсисайдци с 1:0 в първия дуел от елиминациите, но спорното му поведение не остана без критики, включително от капитана Стивън Джерард.

Самият Хендерсън призна, че между него и Балотели няма напрежение и ситуацията е била решена в кратка дискусия между двамата на терена и няма място за драматизиране. След срещата пък чрез социалните мрежи Балотели благодари на съотборника си за преотстъпването на изпълнението.

Критиките на Стивън Джерард към Балотели и момента, в който той "открадна дузпата" от Хендерсън, вижте в Sporta.bg

Това не е първият път, когато Балотели си позволява такова действие на терена - през 2009-та година с екипа на Интер той опитва да убеди Самуел Ето'о, че заслужава повече да изпълни 11-метров наказателен удар (в мача 5:3 срещу Палермо от Серия А). С бързата намеса на тогавашния капитан Хавиер Санети, а и непоколебимото поведение на Ето'о, Балотели не получава това, което иска.

Ако не помните как номерът на Супер Марио не мина пред Ето'о и Санети, вижте видеото в Sporta.bg

Най-четени