Батков: Лудогорец дава 500 000 на Славия, но не знам валутата 24.05 | 13:06

Собственикът на "сините" говори преди утрешния решаващ мач със Славия

От Константин Симидчийски

Собственикът на Левски Тодор Батков разкри, че шампионът Лудогорец е обещал солидна премия на Славия, ако "белите" успеят да спрат столичния гранд към титлата в първенството.

В събота Левски приема Славия на своя "Георги Аспарухов", като евентуална победа ще означава и злато за водения от Николай Митов състав.

Лудогорец все още има малки шансове да дублира титлата, но за целта Славия трябва да измъкне поне равен при визитата на Левски. Според адвокат Батков, Лудогорец е обещал сума от 500 000 на "белите", но заяви, че "не е наясно каква е валутата".

"Не го мисля, а знам, че Лудогорец са обещали премия на Славия. Онзи ден видяхме в мача на "Лудогорец Арена" най-чистия футбол, най-честния мач, най-добрия съдия. Цифрата от 500 000 сигурно е вярна. Само не съм сигурен за валутата", заяви Батков по време на честването на 99 години Левски в столицата.

"Системно плащат срещу нас. По принцип УЕФА не толерира такова нещо, но в такава ситуация не е забранено. Знае се, че в такъв решаващ мач един отбор може да бъде стимулиран. В тази ситуация сигурно и ние щяхме да стимулираме отбора срещу прекия ни конкурент", добави той.

Адвокатът призна, че често говори със собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, но не по футболни теми.

"С Кирил Домусчиев си говорим, но не сме специалисти по футбол. Говорим си за други работи. Футболът е деликатна тема. Притеснено ми е преди мача със Славия. Дано утре отпразнуваме спечелването на титлата. Славия не е лесен противник и нека не дърпаме дявола за опашката", каза той.

Водещи

Най-четени