Беларус и Белгия също искат мачове от Евро 2020 12.09 | 07:25

Двете държави подадоха официални документи в УЕФА

От Краси Киров

Белгийската футболна асоциация (БФА) ще предложи столицата Брюксел за домакин на мачове от европейскто първенство по футбол през 2020 година, което ще се провежда в няколко големи града на Стария континент.

БФА съобщи, че това е станало възможно след среща между фламандците, БФА и правителството, на която са стартирали планове за строеж на нов национален стадион.

Сегашното съоръжение приемаше мачовете на националния отбор и други спортни мероприятия, като Диамантената лига по лека атлетика, но то се оказа застаряващо.

Новият стадион ще бъде за 60 хиляди души и ще разполага с лекоатлетическа писта, а финансирането на строежа ще бъде частно.

От БФА допълват, че новият национален стадион, чието разположение все още не е изяснено, ще бъде и домакин на клуб.

Беларус също подаде официална заявка за домакинство на мачове от европейското първенство по футбол през 2020 година, съобщи местната футболна федерация.

Стадионът, на който евентуално ще бъдат провеждани мачове от турнира на Стария континент, ще се намира в столицата Минск.

"Изпълнителният комитет към Беларуската футболна федерация подаде заявка за домакинство на Евро 2020. В кандидатурата е включен новият национален стадион, който ще бъде с капацитет от 33 хиляди зрители", съобщиха от федерацията.

Всъщност, съоръжението още не е построено. То ще бъде издигнато на мястото на сегашния стадион "Трактор".

Мачовете от Евро 2020 ще бъдат проведени в 13 европейски града, като кандидат е българската столица София. Срокът за подаване на заявки изтича в четвъртък.

Водещи

Най-четени