Бербатов вдъхнови Фулъм за победа в българското дерби 08.12 | 17:49

Българинът отбеляза гол от дузпа и изигра най-силния си мач от началото на сезона

От Краси Киров

Димитър Бербатов изигра може би най-добрия си мач от началото на сезона и помогна на своя отбор да постигне победа с 2:0 над отбора на Астън Вила в среща от 15-ия кръг на Висшата Лига.

Двубоят на "Крейвън Котидж" ще се запомни с българското дерби на терена след като Александър Тонев се появи на игрището през цялото второ полувреме. Преди това обаче Фулъм вече бе взел преднина от 2:0.

Лондончани направиха много силен мач благодарение на перфектната игра на Бербатов и неговите съотборници.

Димитър Бербатов удари гредата още в осмата минута, а след това се пребори за една топка до наказателното поле на Вила. Атаката на домакините стигна до Стив Сидуел, който с много техничен удар откри резултата за 1:0.

В 29-та минута пък геният на Бербатов отново блесна. Българинът отигра с едно докосване топката от въздуха и изведе перфектно Качаниклич сам срещу вратаря. Футболистът на Фулъм бе фаулиран в наказателното поле. Димитър Бербатов застана зад бялата точка и с елегантен удар покачи на 2:0.

През второто полувреме в игра за Вила се появи Александър Тонев, който не успя да помогне на своя отбор да стигне до нещо повече в този мач.

Вижте подробности от мача, както видео и снимки само в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени