Бившата звезда на Юнайтед се превърна в "Кръстника на Фулъм" 26.10 | 11:47

Блогър и фен на Фулъм вещае велики неща за Бербатов в Лондон

От Иво Вецев

Сред феновете на Фулъм продължава да има еуфория от привличането на Димитър Бербатов в състава на Мартин Йол. Класата на българина е безспорна и той я показва всеки път, когато облече екипа на лондонския тим.

Това не остава незабелязано и един от видните фенове и интернет блогър Уил Пол, който смята българския голмайстор за "Кръстника на Фулъм". Представяме ви и пълния текст на Пол, в който обяснява защо Бербатов ще се превърне в най-добрия играч, обличал фланелката на Фулъм.

В Youtube под заглавието "Dimitar Berbatov Godfather" ще откриете видео с българина, в което му предлагат три опции за изпълнение пред камерата на Адидас. След като ги чува, той поглежда бавно към камерата и започва най-добрата си имитация на Кръстника: отлично.

Видеото представя Димитър Бербатов - класен, хладнокръвен, но категоричен лидер на терена. Играч, който е готов да поднесе този момент на магия, който поставя съперниците на колене. Играч, който се ползва с голям респект от хората, с които играе и срещу които се изправя.

Привличането на Бербатов дойде от нищото - шегувах се няколко дни преди това да се случи с един приятел и му казах "само ако можеше да привлечем Берба - ще ни излезе и евтино". Тогава обаче не знаех, че нещата ще придобият такава развръзка - от отказът му да пътува с частен самолет платен за Флоренция, до това да се озове в ръцете на човека, който даде път на Бербатов в Англия. Хубаво е, че реши да се върне - той е и ще бъде с водеща роля за Фулъм.

Берабтов е най-известен с качествата си в завършващата фаза - голмайстор за сезон 2009/10, както и през двете си години в Тотнъм, примесено със специалните неща, които прави на терена (голът с външен фалц срещу Евертън и задната ножица срещу Ливърпул са типични примери за това). Той вече показа това във Фулъм, след като първият му гол беше с изключително красиво овладяване и техничен удар в горния ъгъл - това е очевидното в неговата игра.

В последно време обаче той е използван като плеймейкър. След като видя партньорството между Бербатов и Родайега, Йол възхвали Берба като "най добрият №10, който може да си представите".

Определено това изглежда така през сезона до момента, като неговите прехвърлящи подавания и трикове предоставят много възможности на неговите съотборници. Връщането му назад, за да получи топката, пък се оказва изключително ефективно: той има по 2.5 ключови паса на двубой до момента. Може би най-впечатляващият момент беше подаването му към Родайега срещу Уест Хям, прехвърляйки цялата защита, както и неземният пас към Петрич в събота.

Той вече показа какво може да направи за този отбор - още в дебюта си той се отчете със страхотни жестове към своите съотборници, от което дойде и най-доброто представяне на Алекс Качаниклич с фланелката на Фулъм. Не е случаен и фактът, че присъствието на Бербатов в игра за Фулъм позволи на Саша Рийтер да се пуска по-често по крилото. Уго Родайега изглежда изгубен без него. Неговите присъствие и опит правят целия отбор по-добър, защото неговата тактическа грамотност и неговият перфекционизъм изискват точно това.

Ясно е, че Бербатов ще води атаката на Фулъм и ще бъде, смея ли да го кажа, в ролята на "Боби Замора" - играта на отбора да се гради именно около него. Това е фантастично - с вниманието, което ще получи (захранвайки егото, което всеки футболист има, както и с падането на напрежението върху него), Бербатов ще преуспее на "Крейвън Котидж".

Моята прогноза е, че той ще се развие до завършен футболист - ще събере едната част, която показа в Тотнъм, с тази, която беше в Манчестър Юнайтед. Неговите възраст, зрялост и опит му пасват чудесно и ще го превърнат в най-добрия нападател, който е играл за Фулъм в Премиър лийг - голове, асистенции и класа - това е Димитър Бербатов.

Хубаво е, че Фулъм му направиха оферта, която не можеше да откаже...

Водещи

Най-четени