Близо 100 000 дойдоха да видят Ливърпул в Мелбърн 24.07 | 15:48

Мърсисайдци записаха трета поредна победа в контролите след успех с 2:0 над австралийския Мелбърн Виктъри

От Мариян Найденов

Отборът на Ливърпул се поздрави с трета поредна победа от три мача в контролите от предсезонната си подготовка, след като се наложи с 2:0 над австралийския Мелбърн Виктъри.

Проверката се игра на стадиона в Мелбърн, на който се бяха събрали 95 443 зрители, за да видят своите любимци.

В състава на мърсисайдци се завърна уругвайската голова машина Луис Суарес, който получи по-дълга почивка от мениджъра Брендън Роджърс заради участието си в Купата на Конфедерациите. Той се появи като резерва в 78-ата минута на двубоя и се отличи с асистенция за втория гол на "червените".

Като цяло мърсисайдци не създадоха много положения пред вратата на съперника, но компенсираха това с добрата си успеваемост. Резултатът бе открит от капитана Стивън Джерард в 31-ата минута на мача. Той се възползва от подаване на Джо Алън и от около 15 метра не остави шансове на вратаря на домакините.

Крайното 2:0 бе оформено от новото попълнение Яго Аспас в даденото от главния съдия продължение на срещата (90+3'). Аспас получи топката от Луис Суарес на празна врата и отблизо не сгреши.

Следващата контрола на Ливърпул е в неделя (28 юли), когато "червените" срещат националния отбор на Тайланд, с което приключва турнето им извън Европа.

След това мърсисайдци се завръщат на Стария континент, където ще изиграят още три проверки - с Олимпиакос, Волеренга и Селтик, преди началото на сезона в Премиършип.

ВИДЕО от победата на Ливърпул в Мелбърн може да видите в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени