Бока Хуниорс - Коринтианс е финалът на Копа Либертадорес 22.06 | 10:34

Коринтианс се класира за първи път в историята си за финала, докато Бока Хуниорс има шест спечелени трофея и е втория най-успешен отбор в надпреварата

От Краси Киров

Финалът в най-престижния южноамерикански турнир тази година ще бъде меджу Коринтианс (Бразилия) и Бока Хуниорс (Аржентина). Първият мач е на 27 юни в Аржентина, докато реванша е на 4 юли.

Победителят в турнира Копа Либертадорес ще представи Южна Америка на световното клубно първенство през декември, където ще играе и Челси.

Иначе битките в полуфиналите бяха много драматични като тима на Коринтианс успя да отстрани миналогодишния шампион - Сантос.

Също така Коринтианс се класира за първи път в историята си за финала на Копа Либертадорес, докато Бока Хуниорс има шест спечелени трофея и е втория най-успешен отбор в надпреварата.

Коринтианс завърши 1:1 срещу миналогодишния шампион Сантос в реванша, но след успеха с 1:0 като гост в първия мач продължават напред в битката за престижния трофей. Мокрият от дъжда терен попречи и на двата отбора да покажат истинските си възможности.

Сантос имаше известно превъзходство и владееше повече топката, докато Коринтианс разчиташе на солидна игра в отбрана и опасни контраатаки. В 37-ата минута гостите поведоха. Умберлито Борхес нацели гредата, а звездата на Сантос Неймар отблизо вкара с добавка. Коринтианс изравни две минути след почивката.

Алекс центрира от фаул от ляво и непокритият в наказателното поле Данило прати топката в мрежата за 1:1.   До края Сантос продължи да търси ново попадение, но така и не успя да застраши сериозно вратата на съперника. Коринтианс пък продължи силната си домакинска серия в турнира. Отборът няма загуба на собствен терен и е допуснал само един гол във вратата си.

Шесткратният шампион Бока Хуниорс се класира за 10-и финал в историята си в най-престижния южноамерикански турнир. Аржентинският град завърши 0:0 при гостуването си на Универсидад де Чили (Чили) в среща-реванш от полуфиналите, но ще играе за титлата, след като спечели с 2:0 първия мач.     Плеймейкърът на Бока Хуан Роман Рикелме уцели гредата в осмата минута.

Домакините също имаха своите положения. Вратарят на аржентинския тим Агустин Орион спаси удар на Жуниор Фернандес. Пред второто полувреме футболистите на Универсидад де Чили уцелиха две греди.

Най-четени