Болт се поразходи за класиране на 1/2 финал на 200 метра 16.08 | 10:25

Британец записа най-бързото време в сериите на сутрешния спринт

От Даниел Любомиров

Търсещият трета поредна световна титла на 200 метра Юсейн Болт отново беше атракцията на сериите в по-дългия спринт на Световното първенство по лека атлетика в Москва.

Въпреки че не впечатли с времето си - 20.66 секунди - Болт спечели убедително последната седма серия, като излезе начело още след 50-ия метър и на практика нямаше сериозна конкуренция.

На втора позиция финишира надеждата на Великобритания Делано Уилямс с 20.72, а трети се нареди представителят на Тринидад и Тобаго Лалонде Гордън с 20.85 секунди.

Днес от 18:40 часа са полуфиналите на 200 метра при мъжете, а големият финал е предпоследното събитие за днешния ден - от 20:15 часа.

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон Уорън Уиър (Ямайка) спечели убедително с доста впечатляващ резултат 20.34 секунди в трета серия. Той видимо бе с класи над конкуренцията, като на втора позиция финишира испанецът Бруно Ортелано с 20.47 секунди.

Специалистът на 100 метра Джими Вико от Франция се добра до третата позиция с 20.50 и продължава да мечтае за влизане във финала.

В 4-та серия бразилецът Алдемир да Силва Жуниор видимо направи фаулстарт, реагирайки преди стартовия сигнал, но реакцията му на спусъка се оказа най-бавна според уредбата - така той получи само жълт картон и не беше дисквалифициран.

След това леко объркване Алонсо Едуард от Панама спечели със сравнително слабо време 20.45, но и фаворитът Никел Ашмийд се разходи в последните 50 метра, за да завърши втори с 20.54 секунди. Трети остана представителят на Сейнт Китс и Невис Антоан Адамс с 20.56.

В първа серия американецът Кърти Мичъл спечели с резултат 20.37, а представителят на Норвегия Джейсума Сейди Ндуре спря хронометрите на 20.44 и завърши втори.

Трети с личен рекорд в кариерата завърши украинецът Серхий Смелик и взе последния билет за полуфиналите от тази компания.

Един от най-бързите европейци - Чуранди Мартина (Холандия) се класира втори във втора серия с резултат 20.37 секунди, изоставайки единствено от Анасо Джободвана (ЮАР), който беше недостижим с 20.17.

Мосито Лехата от Лесото завърши с 20.46 и изпревари само с 0.01 секунди еквадореца Алек Киньонес за третата позиция.

В 5-та серия Джеймс Елингтън от Великобритания беше най-бърз с 20.55, а представителят на Ямайка Джесън Ливърмор го съпроводи до финала за втора позиция с 20.59. Трети с идентично на Ливърмор време приключи Уолъс Спиърмън от САЩ.

В 6-та серия британецът Адам Джемили направи сериозно впечатление не само с безапелационната си победа, но и с постижението си от 20.17 секунди - личен рекорд за него и най-добро време от сериите в Москва.

Американецът Ашли Йънг го последва на второ място с 20.70, а японецът Шота Изука с 20.71 стана единственият азиатец на полуфиналите на Световното.

Водещи

Най-четени