Боримиров: Българинът се стряска, когато му бръкнеш в джоба 13.04 | 13:40

Спортният директор на Левски даде мнение за кризата на "Герена"

От Константин Симидчийски

Даниел Боримиров беше категоричен, че Левски не е трагичен, тъй като все още е в борбата и за титлата, и за Купата на страната.

Спортният директор беше гост в студиото на ТВ7, като говори надълго и нашироко за ситуацията в отбора, за спирането на парите, както и за интегрирането на юноши в първия отбор.

"Чак трагичен не мога да кажа, защото отборът е в битката за титлата, за купата и в борбата за писаниците във вестниците. Битката е на три фронта. В историята остават титлите и купите, а не кой как е игра", каза Боримиров по повод критиките към представянето на отбора.

"Ние работим в тази насока и се опитваме да подобряваме играта. Отвън обаче се създава изкуствено напрежение, което пречи на играчите да покажат потенциала си. Всеки футболист чете и се интересува какви оценки се дават за него. Но знаем доста журналисти на кои богове се кланят.

"Паричната санкция? Имаше период през 2004 година, когато загубихме в Смолян и пак имаше такива неща. Неприятно е, но от друга страна действа мотивиращо. Не бръкнеш ли в джоба на българина, той няма да се стресне. Моментът е деликатен за чужденците, защото те разчитат на своята заплата, докато българите имат приятели, от които да вземат пари", сподели Боримиров и се насочи към школата на "сините".

"Целта след разговорите с Тонев и Митов е да интегрираме 1-2 от юношите, които са най-близо до отбора като качества. Аз вярвам в това и мисля, че още днес това може да се види. Пред 90-те години Левски се опита да интегрира 7-8 юноши, но тогава не се получи. Трябва да се подхожда много внимателно, защото ако ги хвърлиш при напрежение, можеш да смачкаш всеки юноша. Не трябва да делим играчите, защото сме едно, защото сме Левски.

"Нашите футболисти не могат да разгърнат потенциала си. Може би желанието на Иво Тонев да стане шампион с Левски, го кара да повтаря на играчите това, а това може да изиграе лоша шега на футболистите", сподели още Боримиров.

Водещи

Най-четени