Боримиров: Левски е на първо място 24.03 | 15:33

Новият директор в Левски за отношенията с Батков, целите пред Левски и синята школа

От Иво Вецев

Новият спортен директор на Левски Даниел Любомиров сподели, че все още не се е видял с Тодор Батков, след като официално се завърна в клуба по искане на старши-треньора Илиан Илиев.

След като оставката на наставника не беше приета, Иво Тонев реши да му даде пълна власт в клуба, а освен това върна и синята легенда обратно в тима, въпреки че си тръгна по скандален начин преди няколко години.

"С г-н Батков не съм се виждал, а Иво Тонев ми се обади. Видяхме се, поговорихме си. Никога не съм имал колебания и разговорът ни протече доста бързо. Не очаквах това обаждане, ако трябва да бъда честен", коментира в предаването "Зона спорт" по BTV Action Боримиров.

"За мен Левски е най-важен и съм загърбил старите неща. С нищо не съм обидил клуба и не знам откъде се взеха тези приказки на Батков по мой адрес, но си мисля, че неговите съветници нагнетиха тогава положението.

"Заболя ме най-вече заради начина, по който ми съобщиха за отстраняването, но не искам да се връщам в миналото", каза още Боримиров,

"Аз и Илиан Илиев ще преценяваме кой ще си тръгне и кой ще остане в Левски. От него искам да се концентрира изцяло върху отбора и да не допуска грешки. На терена искам да виждам професионалисти. Не съм бил в отбора, за да знам защо Левски е в това състояние. Ще се опитам да обясня на чужденците колко велик клуб е Левски.

"Имаме реални шансове и за Купата, и за титлата. Мисля, че отборът е добре подготвен и имам уверението, че са направили много добра зимна подготовка. Отборът е готов да се бори и на двата фронта", категоричен беше бившият халф на "сините", който също така говори и за синята школа, реферите и предстоящия мач с Черно море и Георги Иванов - Гонзо.

"ДЮШ? Трябва да се оправят терените, за да можем да изискваме от треньорите динамика и скорост във всяка една тренировка. Цялата отговорност върху школата е върху Ники Илиев и Ясен Петров. Аз ще се концентрирам върху мъжкия отбор.

"Нашите рефери? Иска ми се да кажа, че грешките са несъзнателни и неумишлени, но в България се работи по друг модел, което е много лошо за нашия футбол. Но за черно тото се говори в цял свят.

"Играем трудно срещу Черно море, но очаквам победа - това е нашият стремеж. Случаят с Пелето няма да го коментирам, защото това е решения изцяло на Илиев. Аз заставам зад неговото решение, но вратата за Станислав не е изцяло затворена", увери Боримиров.

Най-четени