Ботев (Пд) без проблеми за реванша с Астана 11.07 | 12:42

"Канарчетата" имат преднина след минималната победа преди седмица

От Краси Киров

Отборът на Ботев (Пловдив) излиза днес срещу тима на Астана (Казахстан) в среща реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа.

"Канарчетата" имат преднина след като спечелиха с 1:0 първия двубой в Казахстан и са фаворити в реванша.

Очаква се Мъри Стоилов да не прави промени след като отбора върви добре и побеждава. Почти сигурно той ще заложи на същите 11, които спечелиха срещата преди седмица.

Единствената въпросителна обаче все пак е дали Тодор Неделев да започне титуляр.

Младежкият национал остана резерва първия мач, а пък Вандер Виейра, който се подвизаваше по левия фланг не впечатли с изявите си.

Новото попълнение Анисе заедно с Мариян Огнянов ще действат в предни позиции, а холандецът Ромарио Куртзорт ще атакува отдясно.

"Канарчетата" не трябва да се впускат в атаки и отбелязване на гол на всяка цена. "Жълто-черните" ще се опитат да задържат повече топката в средата на терена и в половината на съперника. Срещата започва от 20:30 часа и ще бъде предавана пряко по ТВ7.

Както е известно "канарчетата" малко странно заиграха в евротурнирите след като в последния момент ЦСКА се отказа. В клуба обаче се работи много сериозно и се инвестират огромни средства в терени за децата и бъдещето отбора. Базата в Коматево е една от най-модерните в България и точни такива места ще оформят бъдещето на футбола в България.

През септември ще бъде направено официално откриване на базата, където се изграждат нов стадион и 5 нови игрища с трибуни и пансион към тях.

Водещи

Най-четени