Ботев (Пд) представи още три нови попълнения 24.01 | 15:10

Това са Димитър Везалов и идващите от румънския Петролул - Александру Бенга и Феребори Доре

От Мариян Найденов

Отборът на Ботев (Пловдив) обяви трансферите на трима нови футболисти - напусналият по взаимно съгласие Левски Димитър Везалов и привлечените от Румъния Александру Бенга и Феребори Доре.

Триото е подписало договори с "канарчетата" няколко дни, след като се присъединиха към лагера на отбора в Кипър, а днес играчите бяха официално представени като футболисти на Ботев.

Бенга и Доре идват от втория в румънското първенство - Петролул (Плоещ), като и двамата са парафирали контракти за срок от 3 години, а договорът на Димитър Везалов е 6-месечен, като не него има опция за удължаването му с още две години.

Бившият бранител на "сините", станал печално известен с автогола си срещу Славия, с който лиши Левски от титлата, ще носи фланелка с номер 24 в новия си клуб. Александру Бенга, който също играе на поста защитник, избра №6, а конгоанският таран Феребори Доре ще атакува противниковите врати с нетипичния за нападател №3 на гърба.

Възпитаниците на Станимир Стоилов продължават да тренират двуразово на Острова на Афродита. Везалов, Бенга и Доре също се готвят с останалите, но част от заниманията им са индивидуални, защото все още не са наваксали изоставането в подготовката си.

В събота следобед Ботев (Пд) излиза срещу руския елитен ФК Уфа във втората си контролна среща в Кипър. Проверката, която отново ще се състои на "Алфа Спорт Център" край Ларнака, ще започне в 15:00 часа. 

Водещи

Най-четени