България на крачка от първа група за Купа „Дейвис“ 05.02 | 16:51

В последните години бяхме в трета, но успяхме да се изкачим във втора

От iNews.bg

България е на крачка от влизане в първа група на зона Европа/Африка за Купа "Дейвис". По новите регламенти на неофициалното световно първенство отборът ни вече се намира във втора група на Зона Европа/Африка. Нашите момчета ще бъдат непоставени на жребия, заедно с отборите на Грузия, Мароко, Словения, Турция и Зимбабве.

Поставените държави в потока са Румъния, Южна Африка, Дания, Литва, Египет и Норвегия. Жребият ще се тегли на 6 февруари (сряда) в офиса на ITF. Мачовете ще бъдат през април или септември. В последните две години България участва в трета група, но успя да се изкачи.

Промоцията на България става възможна, благодарение на класирането ни в ранглистата и на добрите позиции на Стефан Цветков - президент на БФТ, член на Борда на Директорите на Международната тенис федерация (ITF), председател и участник в две важни комисии на (ITF) и член на Борда на директорите на "Hopman Cup".

"Поредна страхотна новина и възможност за мъжкия ни тенис - и то след страхотното представяне на Александър Лазаров, който записа втора победа в АТП, а Адриан Андреев игра толкова равностойно с №45 в света Матю Ебдън. Радвам се, че мога да разчитам на тези млади момчета, които са мотивирани да не спират да се развиват успешно. Така е и с Димитър Кузманов, от когото също очаквам силно представяне на "София Оупън”, защото и той винаги се бори за победата докрай.”- заяви Тодор Енев - капитан на България за Купа "Дейвис". 

"Цялата ни екипна работа в последните години ни доближава все повече до нашата най-голяма цел - да играем в първа и Световна група за Купа "Дейвис", допълни Тодор Енев, предаде Sporta.bg.

Водещи

Най-четени