България с крачка назад в ранглистата на ФИФА 08.08 | 15:15

"Лъвовете" загубиха едно място в класацията за месец юли и вече заемат 53-а позиция в света

От Мариян Найденов

Българският национален отбор по футбол загуби едно място в ранглистата на ФИФА за месец юли и в момента заема 53-а позиция в света с актив от 596 точки. 

През юли възпитаниците на Любослав Пенев нямаха официални или контролни срещи, а следващият им мач е на 14 август в Скопие срещу националния тим на Македония.

За последно "лъвовете" изиграха два спаринга в началото на лятото - гостувания на Япония (30 май) и Казахстан (4 юни), в които записаха две победи.

От съперниците ни в квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия, най-предно класиран продължава да е тимът на Италия, който запазва шестото си място.

Чехия и Дания също запазват класирането си от миналия месец, като двата отбора са един след друг в топ 30 на ранглистата, съответно на 26-а и 27-а позиция.

Армения се намира зад България - на 66-то място, също без промяна, а очаквано на най-задна позиция е аутсайдерът в нашата група - Малта, който е извън топ 100 - под номер 134.

Сред най-добрите 10 в света няма никакви размествания, като лидер остава световният и европейски шампион Испания. На второ място е Германия, Колумбия заемат трета позиция, четвърта е Аржентина, пета -  Холандия, а топ 10 се допълва от Италия, Португалия, Хърватия, Бразилия и Белгия.

Водещи

Най-четени