България се завърна на голямата сцена в ски бягането 20.01 | 14:53

Веселин Цинзов направи рекордно класиране в масовия старт от Световната купа

От Даниел Любомиров

Лидерът на националния ни отбор по ски бягане Веселин Цинзов постигна един от най-големите успехи в кариерата си, финиширайки на 14-та позиция в масовия старт от Световната купа по ски бягане в полския зимен център Шкларска Пореба.

За първи път от над 20 години българин влиза в топ 15 на състезание от Световната купа, а Цинзов дебютира в зоната на точките в кариерата си. Той спечели 18 и вече е на 109-та позиция в класирането.

Веселин измина 15-километровата дистанция за 36:19.1 минути и изостана на 40 секунди от победителя Максим Вилегжанин (Русия). Втори стана сънародникът му Евгени Белов, а на трета позиция се нареди казахстанецът Алексей Полтаранин.

Друг българин, който ще ни представя на Олимпийските игри в Сочи – натурализираният казахстанец Андрей Гридин – завърши на 45-та позиция в масовия старт в Полша.

В генералното класиране за Световната купа по ски бягане лидер е Мартин Сундби (Норвегия) с 1001 точки, следван от сънародника си Крис Йесперсен със 739 и от руснака Александър Легков с 526.

Водещи

Най-четени