България срази световния шампион при младежите Гана с 2:1 16.11 | 15:54

"Младите лъвове" доминираха през цялата среща и заслужено се поздравиха с крайния успех

От Георги Тотев

Младежкият национален отбор на България успя да победи настоящия световен шампион по футбол до 20 годишна възраст Гана в приятелска среща, играна в Мездра. Момчетата на Михаил Мадански показаха много силна игра, като успяха да доминират мача и да се наложат с 2:1.

Двубоят започна отлично за българите, които поведоха в резултата още в 3-ата минута на мача. Мартин Тошев намери добре Момчил Цветанов и нападателят на Литекс не срещна трудности да прати топката в мрежата на вратаря на гостите Джеймс за 1:0.

В 20-ата минута пък самият Тошев стреля опасно, но не намери очертанията на Гана. В 24-ата минута обаче гостите изравниха резултата след точно попадение на Абубакар. Футболистът довкара топка, която попадна в наказателното поле на България след центриране отдясно и бе срещнала гредата преди това.

Момчетата на Михаил Мадански отговориха светкавично и още в следващата атака шут на Александър Цветков срещна дясната греда на ганайската врата. Само три минути по-късно обаче "лъвчетата" ликуваха за втори път. Момчил Цветанов стреля отдясно на наказателното поле, топката срещна гредата и влетя в мрежата на Джеймс за 2:1. В сами край на полувремето пък Мартин Тошев пропусна да направи 3:1 от удобна позиция.

Второто полувреме не донесе толкова емоции на зарителите в Мездра. За това способстваха и множеството смени, които най-вече Мадански направи в състава си. В игра се появиха Симеон Мечев, Бенгюзов, както и нападателят на Левски Александър Киров.

В 87-ата минута Тошев отново бе най-съобразителен в наказателното поле, но с глава не успя да намери очертанията на ганайската врата.

Водещи

Най-четени