Бърни Екълстоун подкрепи приятеля си Фетел 28.03 | 07:32

Екълстоун защити трикратния световен шампион за инцидента между него и съотборника му Марк Уебър в Малайзия

От Даниел Любомиров

Притежателят на рекламните права на Формула 1 Бърни Екълстоун се изказа в подкрепа на световния шампион Себастиан Фетел заради инцидента между него и съотборника му в Ред Бул Марк Уебър в Малайзия.

Както е известно, Фетел потъпка отборните заповеди на директора Крисчън Хорнър и изненада австралийския пилот, изпреварвайки го за първото място.

Според повечето настроения на специалистите германският трикратен шампион не е постъпил доблестно и е "забил нож в гърба" на съотборника си.

Други са на мнение, че за един истински шампион като Фетел е нормално да се опита да спечели до самия край.

Подобно е и изказването на Бърни Екълстоун, който никога не е криел близките си отношения с Фетел и факта, че германецът му е любимец.

"Ако аз бях на мястото на Себастиан - да съм спечелил три световни титли - и някой започне да ми дава инструкции по радиото, щях да реагирам като Кими Райконен с думите "знам какво правя".

Крисчън (Хорнър) знае, че не се случи това, което трябваше да се случи. Поставете се на мястото на Крисчън, какво може да направи той?

Изобщо давал ли е отборни заповеди? Ако е давал, можеше ли след това да ги промени с други?

Винаги съм казвал - покажете ми един добър губещ и аз ще видя единствено един губещ. Себастиан не е такъв, той е победител.

Няма никакъв смисъл да се мисли за някакво наказание на Фетел, аз бих му казал единствено в бъдеще да не ме прави на глупак.

Но на тях (Ред Бул) не им пука кой ще победи. Те искат да спечелят титлата при конструкторите. Каква е разликата за тях", запита риторично Бърни Екълстоун.

Най-четени