ВИДЕО: На един Буфон разстояние 07.09 | 12:44

Не за първи път вратарят на Италия прави абсурдни спасявания срещу "лъвовете"

От Иво Вецев

Ако някой някога се е съмнявал в класата на Джанлуиджи Буфон, вчера в рамките на 45 минути той показа защо е считан за един от най-великите на своя пост в историята.

Снощи капитанът на Италия буквално подари 3 точки на своята страна, след като цяло второ полувреме беше като магьосник на своята врата и просто не позволяваше на нито един удар да мине зад него.

Още през първата част той имаше работа, но през вторите 45 минути България буквално обсади вратата на "адзурите", но Буфон беше като истинска стена.

Първо всемогъща комбинация между Дяков, Неделев и Попов завърши с удар на последния, но Буфон спаси. Малко по-късно отново негов удар бе изваден като по чудо, а след това и на Рангелов. При изстрели на Тонев, Гаджев и Неделев пък топката просто не пожела да влезе във вратата.

Логично, след срещата Буфон беше обявен за герой в срещата, като днешната преса на Апенините възхвалява неговото представяне.

Той обаче винаги е правил невероятни спасявания и по традиция пази силно срещу българите. Доказателство за това е едно положение през 2009, когато България пада с 2:0 в Италия. При изпълнение на корнер Стилиян Петров засече прекрасно топката, но вратарят я извади в последния момент.


Видео от абсурдните му спасявания от вчера и от 2009 година може да видите в Sporta.bg

Водещи

Най-четени